Daisy Wheel

heinäkuu 20, 2016

Daisy Wheel – automaattinen väriensekoituskone vapauttaa arvokasta työaikaa maalaamossa

OLYMPUS DIGITAL CAMERATäydellinen sävytäsmäävyys on yksi korjausmaalauksen tärkeimmistä edellytyksistä. Kun työ halutaan tehdä onnistuneesti kerralla, vaaditaan oikean sävynvalinnan lisäksi tarkka sekoitussävyjen annostelu.

Kaikki automaalialalla työskentelevät ovat joskus kohdanneet tilanteen, missä yksittäistä sekoitussävyä on kaadettu liian suuri määrä. Tilanne korjataan lisäämällä muita sävyjä, jolloin materiaalia sekoitetaan enemmän kuin tarkoitettiin. Hävikkiä saattaa syntyä myös, jos kaavaohjelman minimimäärä on tarvetta suurempi.

PPG:n lanseeraamalla automaattisella Daisy Wheel väriensekoituskoneella vältetään molemmat edellä mainitut tilanteet. Laite kykenee kymmenkertaiseen tarkkuuteen manuaaliseen sekoittamiseen verrattuna. Sävytarkkuuden lisäksi yksi Daisy Wheelin keskeinen etu on muihin työtehtäviin säästyvä työaika.

Laite markkinoilla

Ensimmäiset kokemukset Daisy Wheelistä on saatu Saksasta, missä on jo yli 55 laitetta käytössä. Skandinaviaan asennetut kaksi ensimmäistä laitetta ovat Ruotsissa. Laitteen kysyntä ylittää vielä toistaiseksi toimituskapasiteetin.

”Daisy Wheel on jännittävin ja tarpeellisin uudistus, mitä koskaan on lanseerattu korjausmaalausalalla,” kommentoi Adam Gregers-Varg, Atracco AB Ruotsin korjaamopäällikkö.

Daisy Wheel – faktat & edut:

  • Automaattinen sekoittaminen vapauttaa jopa 10 työtuntia viikossa
  • Paremman sekoitustarkkuuden ansiosta vältetään sävyvirheet
  • Mahdollisuus sekoittaa entistä pienempiä määriä
  • Puhtaampi työskentely-ympäristö sekoittamossa

PPG_Daisy (33)


Sekoitustarkkuus on kymmenkertainen verrattuna manuaaliseen sekoittamiseen – ja samalla erehtymätön.